Vad har hänt med SK ammo?

har sökt SK Pistol Match med ljus och lykta men det verkar vara slut överallt. har ni hört något, vad händer i produktionen?

Du menar väl “vad har hänt med hela ammuntionsindustrin?”
Har du missat att det råder brist i allt med skytte att göra - tändhattar, krut (till viss del inte helt katastrofalt… men fortfarande mer begränsat), hyslor, kulor osv. Allt går till militära kontrakt. Jag menar, enbart Tyskland har väl godkänt en investering på 1500 miljarder euro. Allt är inte till ammuntion, men klart det är lukrativa kontrakt att vinna.

22LR behöver i stort liknande komponenter som annan ammuntion så det är klart det blir konkurans om dessa insatsvaror.

Som sagt: Det är allmän brist på ammunition och laddkomponenter!

En logisk följd av att hela NATO och andra länder plötsligt över en natt försöker fylla på förråden och stärka upp sina militära resurser…

Har du kollat med Sportec?
Såg på deras hemsida att de verkar ha SK Pistol Match Spezial hemma i alla fall… brukar skjuta väldigt bra men är liiiite rappare i laddningen än vanliga Pistol Match (vilket iofs vissa pistoler tycker om funktionsmässigt).

Mvh
Johan B

jo, det låter självklart rimligt att all ammoproduktion är ansträngd i dessa tider. tänkte ju lite naivt att sportskytte och jaktverksamhet var en såpass lite del av industrin som helhet men det är ju å andra sidan helt rimligt att just den sidan prioriteras ner - och priserna går upp. sportec verkar itnte ha några storpack kvar i alla fall. får ringa o kolla ändå.