Pistol 22a sökes. Skicka förslag!

En kaliber 22a sökes. Skicka era förslag. Helst bättre begagnad.

Mvh
Isel

Hur långt är ett snöre? :wink:

Berätta lite mer om budget och tänkt användning…

Grundtipset är att köpa så dyr pistol du har råd med och satsa på en riktig målskjutningspistol. Modell och märke beror till stor del på budget och personliga preferenser.

Mvh
Johan B

1 gillning

Hej,

Ny i Detta och tackar för tipsen. Ska försöka förtydliga lite mer här :).

Tanken är att öva precision mer och delta i lokala tävlingar till att börja med.

Budget är flexibelt så länge priset är bra i sammanhanget. 5-25 tkr.

Vart inne på Pardini och hämmerli modellerna mest men som sagt öppen för förslag.

Vänligen,
Isel

Ok, då blir det rätt brett spektrum av märken och modeller som du kan välja mellan.

Då kommer nästa grundtips: Prova så många olika modeller du kan - olika pistoler har olika konstruktion och olika för- och nackdelar, samt egenskaper.

Om vi förutsätter att pistolerna inte är defekta/utslitna, så har alla lika bra egenprecision med bra ammunition. Så det kokar mer ner till vad man tycker om.

Många moderna pistoler med magasinet framför avtryckaren kan vara lite framtunga, men många vill ha dem så.

Vissa modeller är lättare än andra i grundkonstruktionen och då kan det vara enklare att vikta upp dem till den balans man vill ha.

Om vi förutsätter att du vill lägga pengar i det högre spannet som du angav, så är det väl kanske t ex. Pardini, Morini, Benelli och Feinwerkbau som brukar dyka upp som begagnade.

Feinwerkbaun är inte lika framtung som de andra, men har lite högre visirlinje och ger lite mer rekyluppslag (för att vara en 22:a) som vissa tycker är en nackdel i fältskyttet, men är å andra sidan en väldigt högkvalitativ pistol som brukar skjuta riktigt tätt med nästan all ammo som den matas med… för- och nackdelar som sagt! :wink:

Nya Walther GSP:n är en fin pistol men kanske är svår att hitta begagnad för de pengarna.

Hämmerli SP20 tillverkas inte längre (reservdelstillgång vet jag inte hur det är med!), har några år på nacken och har en “knepig” kolvkonstruktion som begränsar dig en del om du vill byta den, annars brukar den skjuta bra…

Undvik “tjänstevapenliknande” pistoler som t ex. Hämmerli Xesse eller Ruger MK IV, eller liknande… de är inte konkurrenskraftiga ens efter kraftiga modifieringar och de flesta som köper sådana brukar antingen köpa en riktig målskjutningspistol eller sluta skjuta efter ett kort tag…

Mvh
Johan B

2 gillningar