Match Guns MG2/MG2RF

Någon som äger/har ägt eller provskjutit en dylik? Vad tyckte ni om den? Jag är intresserad av en sådan och har skrivit lite med Stefano, verkar som att GP rifle tar in dom till Sverige.

Har läst några negativa kommentarer från några år sedan om driftsäkerheten men det verkar vara åtgärdat nu.
I övrigt verkar folk vara väldigt nöjda!

1 gillning

Jag hade en tidig. Underbart stycke skrot.
Men jag har sett några stycken fungera i hela matcher på senare år, så jag har funderat på en igen, och pratade därför med en österrikisk landslagsskytt i förra veckan, eftersom han sköt med en MG4 ifjol.
Det blev en kort test, sa han. Han hade köpt 2 MG2:or och 2 MG4:or ifjol. I år skjuter han något annat.

Det lät ju tråkigt! Vad hade du för problem? Och vad hade strulat för österrikaren?

Jag har pratat med GP och det är på väg in några i Sverige nu så man får se vad som händer!

Förutom att min aldrig kastade ut tomhylsorna, sedan jag kommit på varför den klickade hela tiden, så drällde det av små skitdetaljer som gick sönder.
Österrikaren tyckte inte de var pålitliga. Vi gick inte in på detaljer.

Match Guns MG2 22LR och MG4 32WC fungerar de för tävlingsskytte?
Jag funderar på att köpa en MG2. Jag hade en Morini CM102E med mycket god precision när den fungerade vilket inte var så ofta. Jag klarade de första guldserierna med den men då den hade så mycket problem så blev kvar i skåpet. Jag skaffade istället en FWB AW93:a men nu funderar jag på en MG2:a. Finns det någon som har erfarenhet av en Match Gun och kan ge råd om det är något att satsa på? En Pardini SP 22:a är annars mitt första alternativ till MG2.

Jag köpte en mg2 i mitten av augusti. Har väl hunnit med ca 1000 skott med den, så här långt kan jag säga att balansen är otroligt fin för mig, mer lik min steyr evo 10, lite framtung alltså. Tyngre fram än aw93. Bättre trycke än aw93 ur lådan. Rekylen rätt snarlik aw93 (jag har inte rf versionen). MEN! Den är lite kinkig på ammunition och rengöring tyvärr! Norma 2 funkar bra när pistolen är ren (under 300skott) Eley tenex däremot har jag inte haft ett enda matningsfel med. Jag ska prova sk pistol match till våren. Vi har tyvärr ingen inomhusbana för krut…

Det låter som en MG2:a fungerar sådär? Jag kunde bara använda SK Pistol Match i CM102E för de flesta andra 22LR var för långa så de fastnade i tubmagasinet med eldavbrott som följd. Ja det med kinkigt rent vapen verkar vara lika som för CM102E.
Nu säger leverantören Astro Sweden: "CM102E hade en patronhiss där rörmagasinet låg horisontellt och hissen lyfte patronen vertikalt detta var ju som bekant en känslig historia. Matchgun har istället samma typ av omladdning som ex. Winchester eller alla halvautomat hagelgevär haft sedan sekelskiftet. Detta är ett mycket mer pålitligt system där man ändå har kvar fördelarna som tex max piplängd 152mm lägsta pipläget rekylen känns otroligt fin. Justerbar kolvvinkel och en mycket bra balans."
Bra argument bara vapnet inte är för känsligt för normal användning. Nja det kanske blir en Pardini istället.

Den fungerar riktigt bra, bara man har lite underhåll på den :slight_smile: Något jag inte har nåt emot, jag tävlar i långhåll/prs också, och geväret rengörs ju rätt ofta! Men det är väl nackdelen med .22lr. Man måste hitta rätt för sin pistol.

Bara lite nyfiken på varför man vill välja bort en aw93 med mycket bra egenskaper som alltid fungerar ren som skitig, till något som i bästa fall har samma tekniska precision och som kanske fungerar? Ställer inte frågan för att ”trolla” utan är ärligt nyfiken.

Av precis dom anledningarna som jag skrev högre upp i tråden. Och att den alltid funkar är inte riktigt sanning. Jag har 4st klubbkompisar med aw93or, och nog har dom strulat en del också!

Jag tänkte inte sälja Fe AW93:an. Jag vill skaffa en till 22:a och specialisera dem för banskytte och fältskytte. AW93 fungerar utmärkt, det går inte att jämföra med min tidigare CM102E som hade en helt underbar precision men plötsligt och ofta slutade fungera. Men det kan bli eldavbrott på aw93:an också som på den jag har i första serien efter rengöring (kvarvarande smörjmedel?). Jag kommer att behålla aw93 för det är en helt perfekt pistol.

Ok MG2 fungerar riktigt bra. Inga eldavbrott under tävling? Jag rengör vapnen efter varje skyttetillfälle. Vad är långhåll/prs?

Jo för mig har den funkat klockrent så länge man håller den ren :slight_smile: Och den har bra precision med allt! Skjuter likvärdigt med eley, norma 2 och lapua. Lyckades hålla 10an utan bekymmer sittande från en kudde.

Långhåll skjuter jag med gevär, kolla Precision Rifle series så ser du vad vi skjuter. Det går en liknande serie i Sverige/Norge. 6 deltävlingar per år och finalen går nu i mars i Norge :slight_smile:

Ja PRS verkar vara kul har en del video mtrl med Thor Haugland och började med att skaffa mig en 6,5 x 55 SAKO på auktion + vindmätare, bedömningskort mm men det har stannat upp.

Hej
Jag har ägt MG2 4år har skjutit tusentalls skott av olika fabrikat utan problem, nu skjuter jag Tesro TS3. men åter gå MG2 om jag hittar en bra begagnad eller nytt.

Jag vågade inte skaffa en MG2 utan har beställt en Pardini 22:a med växelsats 32:a men jag tänker behålla AW93 för den har alltid fungerat. Licensen dröjer dock det stod 12-20 veckor på polisens webb. Konstigt att en myndighet har så långa handläggningstider?

Vad krävs det för att få vara med och tävla i långhållsskytte med gevär?

Pardinin är nog inte dum den heller!

Inget speciellt egentligen, en vettig bössa i 6.5/6mm och gevärsskyttekort.

De flesta har sina bössor på jaktlicens eftersom vi inte har något förbund att gå igenom. Tävlingarna går som fältskytte så alla försäkringar och sånt gäller genom skyttesportförbundet, därav krav på skyttekort. Men vi kan inte söka licens där igenom förutom på Sauer 200.

Hej, jag har inhandlat en MG2 rapid Fire Evo, senaste modellen.
Har skjutit ca 600 skott och det enda problemet jag haft har varit att jag inte kan skjuta så mycket jag vill, pga mörka kvällar, annars gick det ganska fort att vänja sig vid den annorlunda rekylen som går mer bakåt än uppåt, som min gamla Unique 69 U.
Min inhandlades av Astro Sweden i Skövde.
Lucka till…

Jag hörde att det var nya interna delar i evon. Vet du vad skillnaden är?

Kul att den funkar bra! Jag är otroligt nöjd med min också.