Köpa vapen i Finland?

hej,
har funderat på att försöka få tag i en pistol i Finland. är det någon som har erfarenhet av att föra in/importera ett vapen inköpt där?
har läst tråden om köp i Danmark och tänker att det inte borde vara särskilt olika men det är ett antagande. någon som vet?

Nyfiken fråga, Varför just Finland?

japp, jag har letat efter en Sako. dom danska är skitdyra, så jag tänkte kolla lite butikssidor på andra sidan. hittade en och hörde med affären om vad som gäller. fick följande svar:

För tillfället så säljer vi inte vapen till Sverige, pga att transporterna är nästan omöjliga att fixa, och vi kan inte heller sälja över disk (att kunden hämtar vapnet själv)då vi behöver bevis på exporten. Får vi det fixat med transporten, så har vi tagit en kostnad på 250€ + transport för att fixa pappren på den finska sidan. Problemet är att nästan ingen speditör vill ta vapen över gränsen, eller så blir kostnaden så stor att det inte lönar sig för ett vapen. Utöver ett svenskt inköpstillstånd behövs från sverige ett import tillstånd, och från finland inköpstillstånd och exporttillstånd

verkat rätt svårt, alltså.