Colt Python 2020

Colt har börjat tillverka Colt Python igen. Jag som var så inställd på att köpa en 686a, men nu blev vill-ha-begäret ganska högt på en Python.

Frågan är vad den kommer att kosta i Sverige och när den kan tänkas dyka upp.

https://www.colt.com/series/python_series

Stommen är uppdaterad och är biffigare än tidigare. Ska tydligen klara magnum betydligt bättre. Ändrat infästning på korn samt förbättrat trycke. Designen tycker jag håller, även om man hoppats på att det fanns blånerad också.

Att gamla Pythons skulle ha problem med magnumladdat på det ena (stommen) eller andra (trycket) sättet är inget jag har upplevt själv eller hört från någon ägare på tävling eller träning överhuvudtaget. Självklart är de inte byggda som Rugers men ändå. Det är nog snarare så att det är betydligt billigare att producera revolvrarna på det nya sättet. Det de gamla revolvrarna också var kända för, förutom att de är snyggast av alla, var det handinpassade tryckets känsla och renhet från fabrik samt de mycket välskjutande piporna. Förhoppningsvis har de inte slarvat bort detta i de nya modellerna.

Prismässigt lär dom hamna i närheten av 22-27.000 om de prissätts som de andra Coltarna, det borde gå att få info om detta från Sportec. Räkna med massiv väntetid då hypen lär vara enorm.

Verkar finnas lite barnsjukdomar dock, Hickok45 mfl har visat att trumman inte alltid roterar som den ska. Något vajsing verkar det vara. Troligen kommer väl detta att fixa till sig men kanske inte så att man vill hoppa på tåget innan det är utrett, speciellt inte med väntetiderna här i Sverige.

Ja jag såg det sedan. Tråkigt.

Har för mig att Colt hade problem även med Anacondan i början. Den gången var det precisionsproblem. Efter en periods finjustering blev den extremt välskjutande.

Men synd att Colt inte testar sina grejer tillräckligt innan de skeppas ut, de behöver lite medvind.

Med tanke på S&W’s kvalitetsproblem (speciellt på PC), så är detta högintressant. Det har ju kommit lite nytt till olika skytteformer på ganska kort tid. Detta skall bli kul att följa :).

Att Colt har lite matningsproblem är ju synd. framförallt är det synd när köparna väljer att gå ut med det publikt istället för att ge feedback till Colt och kanske lösa problemet lit snyggt. Alla som gör något gör också fel emellanåt. Det som definierar ett företag är inte om de gör fel eller inte, utan hur de hanterar de fel de gör. Om man går tillbaka till säljaren och de tar hand om problemet, så ser jag ingen anledning till att basunera ut detta. Då är det bättre att lägga en “blänkare” om att “jag hade detta problem och de löste det snyggt” (om de nu gjorde det).

Jag följer :slight_smile:

2 gillningar

Jag beställde en Colt Competition 1911 .45 förra året och fick vänta ca 8 månader på leverans. Enligt Sportec var fördröjningen till stor del orsakat av Colt (det var i ärlighetens namn även strul med statsapparatens nedstängning i USA samtidigt). Vet inte vad som var orsaken men den kan ta tid att få hem om den är beställningsvara i Sverige.

Jag har haft flera Python genom åren. Den sista jag hade var tillverkad 1956 och hade kvar Colts vackra blånering. Men den sprack i övergångskonan och när jag tog av pipan var den sprucken hela gänggången.
Sen fick jag tittat på en till Python med en likadan spricka.
Jag har alltid tyckt att Python är den snyggaste revolvern som någonsin har tillverkats, min första en förnicklad,köpte jag 1975. Har alltid ångrat att jag sålde den.
Med detta sagt skall man nog kolla noga om man kommer över en beg. revolver hur konan ser ut.
Många magnumladdningar frestar nog mer än man tror.
I dag skjuter jag med Ruger GP 100 och det är en väldigt stark konstruktion, men inte lika snygg som en Python.

Man skall alltid kolla ingångskonan när man köper revolver. Rugern är riktigt tuff att jobba med. Man känner så fort man börjar bearbeta en pipa att det är lite tuffare stål i dem. Problemet om man t ex tittar på en GP100 är att konstruktionen gör att det är ganska lite gods i ytan mot trumman och det gör att även den är känslig. Jag har fått in ett gäng Rugr (framförallt GP100) med sprucken kona. Ofta vill de också byta till längre pipa och då gör det ju inte så mycket.
När det gäller långpiporna, så är det också ganska vanligt att man får in spruckna ingångskonor, men det kan bero på att de i princip bara går med tuffa laddningar.