logo
Varför ska jag registrera mig och logga in?
Welcome Guest! To enable all features please Logga in or Registrera dig.

Notification

Icon
Error

Options
View
Gå till senaste meddelandet Go to first unread
Guncrazy Matt  
#1 Postad : den 8 december 2008 01:13:16(UTC)
Guncrazy Matt

Rank: Administration

Registrerade sig: 2008-12-06(UTC)
Meddelanden: 846
Sweden

Thanks: 20 times
Was thanked: 116 time(s) in 61 post(s)
Regler för annonsering
Alla säljes/bytes-annonser ska läggas upp efter följande mall:
Märke:
Modell:
Inköpt år:
Antal tidigare ägare: (Om okänt skriv "okänt")
Skick: (Övergripande eller detaljerat, t ex "Nyskick" eller "hölsterrepor på pipan". Om annonsen avser ett vapen skall antal skjutna kulor anges på ett ungefär)
Område: (Så detaljerat du vill, men minst vilket län det gäller)
Pris:
Frakt:
Budgivning: (vid budgivning MÅSTE startbud anges, det ska även finnas datum och klockslag då auktionen slutar)

BYTEN
Om du godtar byten ska du ange ungefärligt pengavärde på varorna.

RUBRIKEN
Måste vara informativ och relevant!
Bra rubrik: "S&W 686-6 4", lämplig för Off Duty Revolver"
Dålig rubrik: "Fin grovpang!"

BILDER
Alla varor som inte räknas som förbrukningsmateriel (kulor, krut, hylsor, ammunition etc) SKALL ha en produktbild. Tillverkarens foto går utmärkt, men passa dig för logotyper som du inte har upphovsrätten till. Om du inte vet hur man lägger in bilder i tråden finns det bra guider på forumet.

BUMPNING
Inga bumpningar tillåtna (varken av annonsör eller övriga medlemmar). Frågor tas via PM och om det är relevant för försäljningen är det annonsörens eget ansvar att uppdatera sin annons om han vill öka sina chanser att få varan såld.

Köpes-annonser bör ha med följande:
Märke:
Modell:
Lägsta skick:
Högsta pris:

Annonser som ej följer mallen får en varning av K&S-ansvarige med info om vad som saknas, om det inte åtgärdas inom ett dygn raderas annonsen.

När annonsen uppfyllt sitt syfte skall annonsören editera inlägget med något av tilläggen "*SÅLD*", "*KÖPT*" eller "*BORTBYTT*".
Om en annons editeras så att info om varan försvinner kommer annonsen raderas och annonsören varnas. Detta gäller även när hela rubriken ändras till t ex "SÅLD".

Privatannons: Privatannonser är enbart till för privatpersoner som har rätt att ingå avtal, enligt konsumentverkets regler.

Privatannons, tillägg fr o m den 1 oktober 2010:
Om annons från företag identifieras på forumet medger annonserande företag/affärsrörelse debitering utan föregående varning från skytteforum.com, eller dess ägarstruktur. Kostnaden för detta är 500kr exkl moms per förekommen annons retroaktivt tre månader bakåt från aktuellt datum, dock tidigast fr o m den 1 oktober 2010. Dessa annonser kommer flyttas till Erbjudanden från handlare och därefter innebära ett löpande månadsabonnemang för handlare. Dock utan bindningstid, dvs handlaren kan närsomhelst avbryta det löpande abonnemanget eller omförhandla avtalet för kommande tid.

Företagsannons:
Företagsradannonser är till för företag. skytteforum.com förbehåller rätten att avgöra när en annons är företagsliknande. Handlare måste ha ett abonnemang för att annonsera under Erbjudanden från handlare, detta gäller även annonser under Säljes, köpesannonser kan dock radannonseras direkt under Köpes. Läs mer här, Företagsannonsering.

Inte ren marknadsföring:
Det är endast tillåtet att annonsera om försäljning, uthyrning, byten, samt tjänster och efterlysningar. Annonstexten ska användas till att beskriva den specifika varan eller tjänsten som erbjuds i annonsen. Övrig information, såsom beskrivning av verksamheten eller det generella utbudet, tillåts ej i annonstexten. Företag med butik har möjlighet att presentera sin verksamhet på sin butikssida. Efterlysningar får endast göras av stulna eller borttappade varor eller djur.

Tjänster:
Annonserade tjänster måste följa de lagar och föreskrifter som finns i Sverige för respektive bransch. När du annonserar om tjänster måste du därför intyga att du följer dessa.

Beskrivning: Annonsrubriken måste beskriva varan eller tjänsten, inga företagsnamn eller länkningar får förekomma. Inga onödiga tecken får användas i rubriken. Varan eller tjänsten måste beskrivas i annonstexten, det är inte tillåtet att endast länka till en annan sida. Annonstexter får inte kopieras från andra annonser, dessa är skyddade under upphovsrättslagen. Det är inte tillåtet att använda sig av sökord i annonstexten. Endast annonser på skandinaviska språk eller engelska tillåts.

Kategorisering:
Annonsen skall läggas i den kategori som bäst beskriver din vara eller tjänst (annonsen flyttas till rätt kategori när den granskas om möjligt). Det är inte tillåtet att lägga in varor eller tjänster i samma annons som inte passar under samma kategori, dessa måste i sådant fall delas upp i flera annonser. Säljesannonser skall placeras i Säljes och köpesannonser i Köpes.

Inga dubbletter: Det är inte tillåtet att lägga in annonser om samma vara eller tjänst mer än en gång samtidigt. Radera den gamla annonsen först innan du lägger in den nya. Det är inte heller tillåtet att lägga in annonser med samma vara eller tjänst i mer än en kategori.

Länkar och hänvisningar: Länkar i annonser skall vara relevanta för varan eller tjänsten du annonserar om. Samma regler gäller för länkarna som för annonsen i övrigt. Vidare är det inte tillåtet att länka eller referera till en annan annons- eller auktionswebbplats. Det är ej tillåtet att länka eller hänvisa till sidor där relevant information är dold bakom medlemskap eller på annat vis är lösenordsskyddad.

Bilder och filmer: Bilder och filmer i annonsen skall vara relevanta för varan eller tjänsten du annonserar om. Företagslogotyper får inte användas som bilder med undantag för annonserna i Erbjudanden från handlare. Filmer får inte innehålla logotyper, företagsnamn, URLer, eller andra saker som kan tolkas som generell företagsmarknadsföring. Det är inte tillåtet att ta bilder och filmer från andra annonser utan annonsörens medgivande. Dessa är skyddade under upphovsrättslagen. Bilder och filmer föreställande modeller som visar underkläder eller baddräkter är inte tillåtet. När du använder dig av film i din annons gäller tilläggsvillkor för annonser med rörlig bild och ljud.

Piratkopior och förfalskningar:
Det är inte tillåtet att annonsera piratkopior och förfalskningar av t.ex. märkesprodukter, CD/DVD, programkort eller dator/TV-spelsprogramvara. När du säljer sådana produkter måste du därför intyga att varan är original.


Vapen: Vid försäljning av licenspliktigt vapen måste det framgå i annonstexten att vapnet kräver licens.


Vapen, tillägg fr o m den 1 oktober 2010: Om vapnet ej är licenspliktigt uppmanas säljaren uppmana om rådande innehavsregler, t ex luftvapen och soft-airguns och dess åldergränser. Det är inte rekommenderat att kräva medlemskap i speciellt förbund eller förening då tillstånd till innehav beslutas av tillståndsmyndighet.

Olagliga varor: Varor som inte är tillåtna att sälja enligt svensk lag får inte annonseras.

Stötande innehåll:
Annonser som kan verka stötande mot folkgrupper, enskilda individer eller offentliga personer godkänns inte. Vissa ålderdomliga benämningar på folkgrupper kan uppfattas som stötande och får inte användas. Bilder och filmer av kränkande karaktär tillåts inte.

skytteforum.com förbehåller rätten att avgöra när en annons bryter mot forumets regler och anda. Reglerna uppdateras löpande och kan därför förändras med tiden.

Generella villkor

Ansvar: Annonsören är personligen ansvarig för sin annons. skytteforum.com ansvarar inte för den utannonserade varan eller tjänsten.

Upphovsrätt: Alla rättigheter till annonstexten och bilden överlåts till skytteforum.com.

Ersättning: skytteforum.com ansvarar inte för skada som beror på uteblivna eller fördröjda annonssvar.

Personuppgifter: skytteforum.com hjälper polisen med information om olagligheter förekommer i annonser. Identiteten på en annonsör eller den som svarar på annonsen kan fastställas av Internetleverantören eftersom till exempel IP-adressen loggas.

Personuppgifter, tillägg fr o m den 1 december 2010:
Annonsör är skyldig att uppdatera sin profil så att skytteforum.com kan säkerställa identiteten på annonsören. Verkligt namn, Ort och Födelsedag skall vara ifyllt.

E-post: Om du när du annonserar endast kan nås via telefon eller e-post skriv detta i annonstexten, annars fungerar PM lika bra.

Inkomstdeklaration av försäljning: Inkomsten från enstaka försäljningar, t.ex. möbler, hemelektronik och prydnadsföremål, behöver du inte ta upp i deklarationen om den totala vinsten är mindre än 50 000 kr. Om du säljer varor regelbundet ska du dock redovisa inkomsten i deklarationen oavsett om du har tjänat mycket eller lite pengar. Du redovisar inkomsterna som hobbyverksamhet eller som näringsverksamhet, beroende på verksamhetens syfte och hur stor omfattning den har.
Läs mer hos Skatteverket.

Övriga regler gällande annonser:
Givetvis skall samtliga annonser utöver dessa direkta regler även följa forumets generella forumregler, annonser får heller inte vara diskriminerande, fördömande, rasistiska, eller i övrigt nedsättande av individ eller organisation.

Genom att vara registrerad medlem och annonsera köp eller försäljning på forumet ingår annonsören ett bindande avtal efter dessa skrivna regler och förväntas följa dessa. Vid brott mot detta avtal kan vite i någon form uppstå. Annonsör skall också på eget bevåg säkerställa sig att denne håller sig uppdaterad på aktuellt regelverk gällande annonsering. Regelverket kan komma att uppdateras utan föregående varning, dock kommer inget vite beläggas för brott härrörande innan regeln uppkommit.

Detta avtal gäller från och med den 8 december 2008 med uppdatering den 27 september 2010, samt den 1 december 2010.

Edited by user den 18 januari 2011 13:56:44(UTC)  | Reason: Komplettering av regler inkl annonsmall. /Admin

SWSf#364
SASS#67125 Life
thanks 1 user thanked Guncrazy Matt for this useful post.
Roritota71 on 2010-10-24(UTC)
RogerT  
#2 Postad : den 6 november 2009 09:12:58(UTC)
RogerT

Rank: Veteran

Registrerade sig: 2008-12-07(UTC)
Meddelanden: 1,786
Område: Växjö

Thanks: 15 times
Was thanked: 176 time(s) in 77 post(s)
Förslag till "Köp & Sälj" från Whistler

Alla säljes/bytes-annonser ska läggas upp efter följande mall:

Märke:
Modell:
Inköpt år:
Antal tidigare ägare: (Om okänt skriv "okänt")
Skick: (Övergripande eller detaljerat, t ex "Nyskick" eller "hölsterrepor på pipan". Om annonsen avser ett vapen skall antal skjutna kulor anges på ett ungefär)
Område: (Så detaljerat du vill, men minst vilket län det gäller)
Pris:
Frakt:
Budgivning: (vid budgivning MÅSTE startbud anges, det ska även finnas datum och klockslag då auktionen slutar)

BYTEN
Om du godtar byten ska du ange ungefärligt pengavärde på varorna.

RUBRIKEN

Måste vara informativ och relevant!
Bra rubrik: "S&W 686-6 4", lämplig för Off Duty Revolver"
Dålig rubrik: "Fin grovpang!"

BILDER

Alla varor som inte räknas som förbrukningsmateriel (kulor, krut, hylsor, ammunition etc) SKALL ha en produktbild. Tillverkarens foto går utmärkt, men passa dig för logotyper som du inte har upphovsrätten till. Om du inte vet hur man lägger in bilder i tråden finns det bra guider på forumet.

BUMPNING
Inga bumpningar tillåtna (varken av annonsör eller övriga medlemmar). Frågor tas via PM och om det är relevant för försäljningen är det annonsörens eget ansvar att uppdatera sin annons om han vill öka sina chanser att få varan såld.

Köpes-annonser bör ha med följande:
Märke:
Modell:
Lägsta skick:
Högsta pris:


Annonser som ej följer mallen får en varning av K&S-ansvarige med info om vad som saknas, om det inte åtgärdas inom ett dygn raderas annonsen.

När annonsen uppfyllt sitt syfte skall annonsören editera inlägget med något av tilläggen "*SÅLD*", "*KÖPT*" eller "*BORTBYTT*".
Om en annons editeras så att info om varan försvinner kommer annonsen raderas och annonsören varnas. Detta gäller även när hela rubriken ändras till t ex "SÅLD".

Den här guiden bör vara klistrad längst upp i varje K&S-forumsdel, så att man kan kopiera mallen och ha reglerna lätt tillgängliga.

Jag tar gärna på mig att moderera K&S.
Samuel Colt - The original inventor of the "Point-and-Click" user interface.....
Soldier  
#3 Postad : den 15 december 2010 09:20:06(UTC)
Soldier

Rank: Veteran

Registrerade sig: 2008-12-12(UTC)
Meddelanden: 2,323
Område: Skyttegraven

Was thanked: 358 time(s) in 135 post(s)
.

Observera att det INTE är tillåtet att köpa/sälja försvarets ammunition ELLER ammunitionskomponenter på forumet.


Hänvisning: ADMINS LAG - Regler för Skytteforum.com
Quote:
07f. Handel med kronans materiel (t.ex. m/39b, magasin, siktesbaser m.m.) är förbjuden på Skytteforum.com.
Quote:
7f. Med 39b ingår även ammunitionens komponenter såsom kulan.


.
Användare som läser denna konversation
Guest (12)
Gå till  
Du kan inte skapa nya konversationer i detta forum.
Du kan inte svara på konversationer i detta forum.
Du kan inte radera dina meddelanden i detta forum.
Du kan inte ändra dina meddelanden i detta forum.
Du kan inte skapa undersökningar i detta forum.
Du kan inte svara på undersökningar i detta forum.